Woonhuis van Langen

Tussen de eigentijdse boerderettes staat een krachtige sobere houten huis. Dit houten huis heeft dezelfde referenties als de omliggende woningen namelijk, agrarische bebouwing.

De wanden en het dak vormen een gesloten omhulsel waardoor het huis zich focust op het weide,- en parklandschap waar het aan voor,- en achterkant tussenin ligt. De invulling van de kopgevels is open, los en vrij van de vormgeving van dak en zijgevel zodat de nadruk van blijft liggen op de architectuur van de houten omhulling. Relatie met naast gelegen woningen is bewust minimaal en beperkt door enkele spleten in de zijgevel waar wat daglicht door naar binnen komt.

Kopgevels

De invulling van de kopgevels is los zodat de nadruk blijft liggen op de houten omhulling.
Het huis is tijdens de verkiezing "mooiste gebouw van Heerhugowaard" door de vakjury op de vijfde plaats gezet, het publiek vond het de tweede plaats waard.

 

Over DVUA

De Vries Urban Architecture (DVUA) is gevestigd in Alkmaar. Rob de Vries (Anna Paulowna, 1963) werkte van 1993 tot 1999 als projectleider bij 'De Architectengroep' in Amsterdam. In 1998 studeerde hij cum-laude af aan de academie van bouwkunst in Amsterdam. In 1999 startte hij als zelfstandig architect zijn eigen bureau.

Bezoek de kunstwebsite van Rob de Vries

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen? Stel ze via onderstaand formulier: