Woning Nieuw Zeeland

Dit bijzondere woonhuis, gelegen in Blenheim (Nieuw Zeeland) is gesitueerd tegen een helling en kijkt uit over zee.

Zoals een bergpad langs een berghelling naar beneden slingert, zo liggen alle leefruimten van de woning, met het uitzicht naar zee, aan een denkbeeldig bergpad langs een helling. De plattegrond lijkt van bovenaf gezien op een biologisch gegroeide structuur, waarbij de ene vorm uit het andere ontspringt en aansluit en een gelijkenis toont met de vormentaal van Maori tatoeages.

Oorspronkelijk

De relatie met de oorspronkelijke bewoners van dit gebied bestaat niet alleen uit het gebruiken van hun kenmerkende vormen, deze gaat veel verder, zo hebben zij het huis geadopteerd en het zelfs een eigen Maori naam gegeven. Het glooiend dak volgt dit naar beneden slingerende pad en daar waar uitzicht op de zee gewenst is wordt het dak aan de voorzijde plaatselijk wat opgelicht.

 

Over DVUA

De Vries Urban Architecture (DVUA) is gevestigd in Alkmaar. Rob de Vries (Anna Paulowna, 1963) werkte van 1993 tot 1999 als projectleider bij 'De Architectengroep' in Amsterdam. In 1998 studeerde hij cum-laude af aan de academie van bouwkunst in Amsterdam. In 1999 startte hij als zelfstandig architect zijn eigen bureau.

Bezoek de kunstwebsite van Rob de Vries

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen? Stel ze via onderstaand formulier: