Villa Emma

Deze neorenaissance villa, naar ontwerp van architect Van der Steur uit begin vorige eeuw, werd in 2003 door de Stichting Welstandszorg Noord Holland als hoofdkantoor in gebruik genomen. Maar voordat zij het pand betrokken moest het flink onder handen worden genomen en geschikt worden gemaakt voor een hedendaagse kantoorfunctie.

Dat betekende dat naast een grondige restauratie van het pand er onder meer ruime werk- en vergaderkamers moesten worden ingeruimd. Veel van de door de vorige bewoners aangebrachte betimmeringen werden weggehaald en ruimten werden naar de oorspronkelijke staat teruggebracht. Met name aan de tuinzijde is door simpele ingrepen extra ruimte gecreƫerd. Zo werden in de muur achter de tuingevel de openingen een stuk groter gemaakt waardoor de aanliggende ruimte erbij getrokken wordt. Een groot deel van de tuingevel zelf werd ook open gemaakt en voorzien van glas, zodat er tevens veel daglicht tot ver in het pand kon doordringen.

Eigentijds

De muren binnen zijn voorzien van frisse eigentijdse kleuren. Bewust is er gekozen voor eigentijdse kleuren die na verloop van tijd weer aangepast en vervangen moeten worden. Zo kan de stichting zichzelf verplichten zich goed op de hoogte te houden van de laatste trends in de hedendaagse architectuur- en interieur. In 2008 zal de eerste vernieuwing van kleur plaatsvinden.


 

Over DVUA

De Vries Urban Architecture (DVUA) is gevestigd in Alkmaar. Rob de Vries (Anna Paulowna, 1963) werkte van 1993 tot 1999 als projectleider bij 'De Architectengroep' in Amsterdam. In 1998 studeerde hij cum-laude af aan de academie van bouwkunst in Amsterdam. In 1999 startte hij als zelfstandig architect zijn eigen bureau.

Bezoek de kunstwebsite van Rob de Vries

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen? Stel ze via onderstaand formulier: