Leeuwenhof

Aan een mooie lange polderweg in Heerhugowaard staat de monumentale en voormalige kaasboerderij De Leeuwenhof. Hier ontstaat een bijzondere woonzorgvoorziening speciaal ingericht voor ouderen met dementie. Momenteel wordt er gewerkt aan de voorbereidingen om in 2017 te kunnen starten. We hopen per 1 mei dit jaar de eerste bewoners te kunnen verwelkomen. Kleinschalig, dus meer aandacht.

De boerderij is opgedeeld in twee woongroepen met elk 6 appartementen. Elke woongroep heeft de beschikking over een eigen woonkamer en keuken. Daarmee biedt De Leeuwenhof een huiselijke omgeving waar de bewoners op een warme en veilige manier kunnen wonen. De stolpboerderij ligt centraal in Noord Holland nabij Alkmaar in Heerhugowaard-Zuid, midden tussen de wijken Butterhuizen en Stad van de Zon.

Prachtige eiken betimmeringen

Bij het bouwhistorisch onderzoek en de restauratie van deze vroeg 17e eeuwse stolpboerderij zijn heel interessante vondsten gedaan die onderdeel zijn van de eerste bouwfase. Prachtige eiken betimmeringen en kleuren worden zorgvuldig gerestaureerd. In de boerderij wordt zoveel mogelijk de ruimte in het vierkant zichtbaar gehouden. Alle nieuwe ingrepen en toevoegingen worden op een eigentijdse manier gedetailleerd zodat duidelijk is welke onderdelen uit 2017 zijn.

Bekijk van binnen

 

Over DVUA

De Vries Urban Architecture (DVUA) is gevestigd in Alkmaar. Rob de Vries (Anna Paulowna, 1963) werkte van 1993 tot 1999 als projectleider bij 'De Architectengroep' in Amsterdam. In 1998 studeerde hij cum-laude af aan de academie van bouwkunst in Amsterdam. In 1999 startte hij als zelfstandig architect zijn eigen bureau.

Bezoek de kunstwebsite van Rob de Vries

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen? Stel ze via onderstaand formulier: