Klim naar de Hemel

Tijdens een vergadering van de Regiegroep 500 jaar Grote kerk ontstond door Rob de Vries en Gerjon Rooker het idee om in navolging van de St Jan in Den Bosch en het plateau op de Oude Kerk in Amsterdam, de Grote Kerk in Alkmaar te laten beklimmen.

Het werd een succes.

Een – letterlijk – hoogtepunt van het jubileumjaar was de Klim naar de Hemel, waarbij bezoekers de kerk konden beklimmen. De bezoeker maakte een klim naar een balkon op 20 meter hoogte en kon vervolgens door een kerkraam naar binnen klimmen om zo gewelfschildering Het Laatste Oordeel van dichtbij te beschouwen. De tocht kon worden voortgezet naar het dak, op 40 meter hoogte, waar men kon genieten van het uitzicht over stad en land. De Klim naar de Hemel trok 93.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. (website Grote Kerk Alkmaar)

De regiegroep gaf het jaar vorm en bestond uit Peter Blaauboer (directeur TAQA Theater De Vest en Grote Kerk Alkmaar), Anjo van de Ven (wethouder Cultuur), Sara Bletz (projectleider), Ralph van Soomeren (directievoorzitter Rabobank Alkmaar), Rob de Vries (architect en bestuurslid Historische Vereniging Alkmaar), Gerjon Rooker (directeur Raadhuis Creative Agency), Helen Groves (cultuurondernemer Artiance en eigenaar Bureau Cultuur Hippie) en Gert van Kleef (secretaris).

 

Over DVUA

De Vries Urban Architecture (DVUA) is gevestigd in Alkmaar. Rob de Vries (Anna Paulowna, 1963) werkte van 1993 tot 1999 als projectleider bij 'De Architectengroep' in Amsterdam. In 1998 studeerde hij cum-laude af aan de academie van bouwkunst in Amsterdam. In 1999 startte hij als zelfstandig architect zijn eigen bureau.

Bezoek de kunstwebsite van Rob de Vries

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen? Stel ze via onderstaand formulier: