De Vijzel

De Vijzel is voornamelijk gebouwd als cultureel gebouw Waar voorlichting over molens een belangrijke rol speelt. Het gebouw wordt daarnaast ook een ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt en langsfietsende bezoekers.

Vanuit “De Vijzel” is de molen prominent zichtbaar.

De blik van binnenuit richt zich direct op de molen maar ook het volume van het gebouw wijst die kant op, de nok ligt bijna diagonaal en voegt zich in de meest ideale vorm naar de biotoop van de molen.

“De Vijzel” is exclusief ontworpen voor deze locatie, niet alleen door in te spelen op de biotoop maar ook door dat de gevels zo zijn gevormd dat het volume van het gebouw de schaal houdt van een molenschuur maar zich gelijk onderscheid van de monumentaliteit van de molen.

 

Over DVUA

De Vries Urban Architecture (DVUA) is gevestigd in Alkmaar. Rob de Vries (Anna Paulowna, 1963) werkte van 1993 tot 1999 als projectleider bij 'De Architectengroep' in Amsterdam. In 1998 studeerde hij cum-laude af aan de academie van bouwkunst in Amsterdam. In 1999 startte hij als zelfstandig architect zijn eigen bureau.

Bezoek de kunstwebsite van Rob de Vries

Contact

Heeft u vragen, opmerkingen? Stel ze via onderstaand formulier: